صفحه اصلیتوت بلاگبهترین زبان‌های برنامه‌نویسی در 2024

بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی در 2024

پرنیان امیری

پرنیان امیری

آخرین ویرایش :  ۱۴۰۳/۶/۲۵

زمان مطالعه:  6دقیقه

بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی در 2024

پرطرفدارترین زبان‌های برنامه‌نویسی در سال 2024

دنیای فناوری اطلاعات (IT) دائماً در حال تغییر است. پایگاه‌های داده (Data Base) هم‍واره درحال تکامل هستند، زبان‌های برنامه‌نویسی جدیدی در حال توسعه‌اند و چارچوب‌های نوآورانه‌ای به وجود می‌آیند.

طبق شاخصTIOBE ، بیش از 265 زبان برنامه‌نویسی تا کنون  به‌وجود آمده‌است. اگر بخواهیم دلیل آن را به زبان ساده بگوییم، هر زبان می‌تواند بسته به مقیاس و نوع پروژه، نتایج متفاوتی را ارائه دهد. معمولاً برنامه‌نویسان چند زبان را یاد می‌گیرند تا بر اساس نیازهای کاری خود در چند مورد از آن‌ها تخصص پیدا کنند، ولی تلاش برای تسلط پیدا کردن به تمام زبان‌ها بی‌معنی وغیر‌ممکن است. یک روش استراتژیک‌تراین است که نیازهای خاص پروژه خود را برای هر مرحله از فرآیند توسعه جدا کنید و یا با توجه به خواسته‌ای که دارید مناسب‌ترین زبان را انتخاب کنید.

براساس یک جمع‌بندی‌ از شاخص‌های ارائه شده در سایت‌هایtiobe, pypl.github , redmonk لیستی از محبوب‌ترین و پرکاربرد‌ترین زبان‌ها در سال 2024 فراهم‌شده که در ادامه برای این‌که بتوانید به‌ترین انتخاب را داشته باشید، توضیحات مختصری از روند، روش و نوع کاربرد‌های آن‌ها برایتان گردآوری کردیم:

1) پایتون

Python یک زبان برنامه‌نویسی عمومی برای چندین سبک برنامه‌نویسی، مانند تابعی (functional)، شیءگرا (object-oriented) و انعکاسی (reflective) است. با این زبان، می‌توانید ابزارها و پلتفرم‌های دیجیتال متعددی بسازید. علاوه بر این، برای مدیران، پایتون پس از جاوا اسکریپت، دومین زبان برنامه‌نویسی پرطرفدار است.

موارد استفاده از این زبان:

  •  توسعه بک‌اند
  • علم داده
  • توسعه اپلیکیشن

اپلیکیشن‌هایی که از پایتون استفاده می‌کنند:

 YouTube، Quora، Reddit، Instagram، Spotify.

2) جاوا

Java یک زبان برنامه‌نویسی شیءگرا است. توسعه‌دهندگان می‌توانند اشیاء شامل توابع و داده‌ها را برای ساختاردهی برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها ایجاد کنند. در حال حاضر، جاوا سومین زبان پرطرفدار برای مدیران در سراسر جهان است. علاوه بر این،Stack Overflow  آن را در بین پرکاربردترین زبان‌ها در دو سال گذشته قرار داده است.

موارد استفاده از این زبان:

  • تجارت الکترونیک
  • امور مالی
  • توسعه اپلیکیشن

اپلیکیشن‌هایی که از جاوا استفاده می‌کنند:

Google Play، App TrainAway، App School و Matchplayer برای اندروید.


3) جاوا اسکریپت

با Java script، توسعه‌دهندگان می‌توانند رفتار صفحات وب را با ایجاد گرافیک‌های انیمیشن، نقشه‌های تعاملی و موارد دیگر مدیریت کنند. طبق نظرسنجی توسعه‌دهندگان Stack Overflow در سال 2020، جاوا اسکریپت رایج‌ترین زبان در جهان (69.7%) و پرطرفدارترین زبان برنامه‌نویسی برای مدیران ایالات متحده است.

موارد استفاده از این زبان:

  •  توسعه وب
  •  توسعه بازی
  • اپلیکیشن‌های موبایل
  • ساخت سرورهای وب

اپلیکیشن‌هایی که از جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند:

 Yahoo، eBay ، Amazon، WikiPedia.

 

4) سی شارپ

مایکروسافت در سال 2002 #C را منتشر کرد. از آن زمان، سی‌شارپ به طور پیوسته محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. تقریباً یک نفر از هر پنج مدیر قصد دارد یک توسعه‌دهنده سی شارپ استخدام کند.

موارد استفاده از این زبان:

  • توسعه بازی
  • اپلیکیشن‌های دسکتاپ/وب/موبایل
  • واقعیت مجازی

اپلیکیشن‌هایی که از سی شارپ استفاده می‌کنند:

هر اپلیکیشن دسکتاپ ویندوز مانند: Uno، Mono و NET Core.


5) سی/سی پلاس پلاس

طبقPYPL ، C++ و C دارای رتبه‌های یکسان از نظر محبوبیت در گوگل ترندز(Google Trends) هستند، به همین دلیل هر دو در این موقعیت قرار دارند. از زمان ایجاد آن در سال 1973، سی یکی از محبوب‌ترین زبان‌های شیءگرا بوده است. شما می‌توانید سیستم‌هایی مانند مایکروسافت ویندوز، لینوکس، مک، iOS، اندروید و هسته‌های ویندوز‌فون را برنامه‌نویسی کنید. علاوه بر این، در پایگاه‌های داده محبوب مانندOracle :، MySQLو MS SQL Server کار می‌کند.

این زبان برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  • توسعه بازی
  • اپلیکیشن‌های موبایل
  • اپلیکیشن‌های ویرایش ویدئو/عکس

اپلیکیشن‌هایی که از سی/سی پلاس پلاس استفاده می‌کنند:

 محصولات Adobe، مرورگر Mozilla و نرم‌افزارهای مایکروسافت.

 

جمع‌بندی

زبان‌های برنامه‌نویسی به‌طور مداوم در حال تغییر و تحول هستند تا با نیازهای دنیای فن‌آوری و صنعت هماهنگ شوند. به‌نظرمی‌رسد که پایتون در سال 2024 هم‌چنان یکی از گزینههای اصلی برای توسعه‌دهندگان در سراسر جهان خواهد بود. البته طبق تحلیل‌های صورت گرفته از 5 زبان گفته شده، نتیجه می‌گیریم هر زبان کاربرد و ویژگی‌های خاص خود را دارد؛ طبیعتا انتخاب شما هرچه باشد نیاز به آموزش مناسب و پشتیبان با‌تجربه دارید تا بتوانید به سطح مطلوب خود در این حرفه برسید، برای همین توت اینجاست! خبر‌های خوبی در راهه...

برچسب ها:

pythonprogramming languages

بخش نظرات

لطفا برای ثبت نظر خود، در سایت لاگین کنید!
ورود
هنوز نظری ثبت نشده!
اولین نفر باشید که نظر خود را ثبت می‌کنید.