صفحه اصلیکتاب‌ها و مقالاتکتاب‌هااستاندارد زیرساخت ارتباطی برای مرکز داده - استاندارد TIA
bookImage

TIA-942-B (Revision of TIA-942)

استاندارد زیرساخت ارتباطی برای مرکز داده - استاندارد TIA

زبان کتاب: انگلیسی
نویسنده(ها):TIA
انتشارات:Telecommunication Industry Association
سال انتشار: 2019نسخه: 942-B
دسته‌بندی:شبکه , تکنولوژی , مرکز داده
خلاصه/توضیحات کتاب:

استاندارد TIA-942 یک قالب بینالمللی برای طراحی و ارزیابی مراکز داده است که شامل دستورالعملهایی در زمینه‌ی زیرساختهای فیزیکی، امنیت، انرژی، خنکسازی و کابلکشی میشود. این استاندارد سطوح مختلف را برای ارزیابی کیفیت و پایداری دیتاسنترها تعریف میکند.

 

استاندارد TIA-942 در مورد هر دو نوع کابل مسی و فیبر نوری دستورالعمل مخصوص ارائه داده است. طبق دستورالعمل این استاندارد نام گذاری قطعات و تجهیزات در مراکز داده باعث ایجاد نظم می‌شود. باید اطمینان داشته باشید که تمام تجهیزات بدون خرابی و آسیبی در حال  کار می‌باشند. در این استاندارد، قابلیت توسعه‌پذیری و مقیاس‌پذیریِ اتاق سرور برای مدت طولانی در نظر گرفته شده است.

 

استانداردTIA-942  توسط نظریه، مشخصات و متدهای لازم برای طراحی و اجرای یک ساختمان دیتاسنتر را شامل میشود. این استاندارد توصیف کنندهی مفاهیمی از جمله توانمندیهای ساختمان دیتا سنتر، کابلکشی، امنیت فیزیکی، سیستمهای اطفاء حریق، سیستمهای تهویه مطبوع و غیره است.

 

استاندارد TIA-942 در قالب سه سطح توصیه شده است که عبارتند از:

1- سطح یک (TIA-942 Tier 1): این سطح برای دیتاسنترهای کوچک و تکسرویس استفاده میشود و نسبت به قطعیها و اختلالات در دسترسی داده مقاوم نیست.

2- سطح دو (TIA-942 Tier 2): این سطح برای دیتاسنترهایی استفاده میشود که نسبت به قطعیها و اختلالات کوتاه مدت در دسترسی داده مقاومت بیش‌تری دارند.

3- سطح سه (TIA-942 Tier 3):  این سطح برای دیتاسنترهای حساس و دارای اهمیت زیاد استفاده میشود و مقاومت بالا در برابر قطعیها و اختلالات دسترسی داده را فراهم میکند.

 

استاندارد TIA-942 شامل دستورالعملها و ضوابطی برای طراحی و راهاندازی مراکز داده است که به ارتقای کیفیت و قابلیت اطمینان آن‌ها کمک میکند. استفاده از این استاندارد به ساختمانهای دیتا سنتر، امنیت فیزیکی، مدیریت دسترسی، مدیریت سیستمهای تهویه مطبوع، برقراری ارتباطات، مدیریت انرژی و سایر جنبههای مربوط به عملکرد و ایمنی دیتا سنترها میپردازد.

توصیههای استاندارد TIA-942 در طراحی دیتاسنترها به منظور ارائه سرویسهای به‌تر و افزایش امنیت شبکه و دادهها به کار میرود. این استاندارد همچنین مفاهیمی مانند دسترسی بالا (High Availability)، قابلیت جابهجایی (Mobility)، قدرت تحمل‌پذیری خطا (Fault Tolerance)، نگهداری (Maintenance)  و رفع خطا (Troubleshooting) را پوشش میدهد.

در حالت کلی، TIA-942 یک استاندارد جامع برای طراحی و اجرای ساختمان دیتا سنترها است که شامل توصیهها و راهنماها برای امنیت فیزیکی، زیرساختها، مدیریت دسترسی، مدیریت تهویه مطبوع و سیستمهای پشتیبان و بازیابی میشود.

 

سطح یک (TIA-942 Tier 1)

سطح یک در استاندارد TIA-942 به یکی از سطوح توصیه شده برای طراحی و اجرای دیتا سنترها اشاره دارد. این سطح برای دیتاسنترهای کوچک و تکسرویس مناسب است و به آن میتوان به عنوان سطح پایه یا سطح ابتدایی اشاره کرد. اگر قصد راه اندازی اتاق سرور دارید در زیر، توضیحاتی درباره سطح یک آمده است:

1- قدرت: در سطح یک، ساختمان دیتا سنتر باید یک منبع تغذیه برق اصلی داشته باشد، به طوری که بتواند برق مورد نیاز برای تجهیزات و سرورها را تأمین کند. در صورت قطعی برق اصلی، باید یک منبع تغذیه پشتیبان (UPS) نیز وجود داشته باشد تا بتواند از طریق باتریهای خود برق را تأمین کند و زمان لازم برای راهاندازی ژنراتور برق پشتیبان را فراهم کند.

2- سیستمهای خنککننده: دیتا سنتر باید دارای سیستمهای تهویه مطبوع مناسب باشد تا دمای سرورها و تجهیزات را در محدودهی قابل قبولی کنترل کند. سیستمهای خنککننده باید قابلیت رفع بار حرارتی تولید شده توسط تجهیزات را داشته باشند.

3- ایمنی: سطح یک باید از نظر ایمنی فیزیکی مناسب باشد. این شامل استفاده از دیوارها و درها با استحکام مناسب، نظارت تصویری، سیستمهای کنترل دسترسی و امنیتی، وجود سیستمهای اعلان حریق و اطفاء حریق و سایر اقدامات ایمنی مورد نیاز است.

4- کابلکشی: باید از کابلهای مناسب، راه‌اندازی و سیستم‌های رک مونتاژ استفاده شود که به انتقال داده‌ها و ارتباطات دیتا سنتر کمک کند.

5- آتشنشانی: دیتاسنتر باید از سیستم‌های اعلان حریق و اطفاء حریق مناسب برخوردار باشد. این شامل آشکارسازهای دود، اعلان حریق خودکار، سیستم اطفاء حریق خودکار و سایر تجهیزات مرتبط با ایمنی در برابر حریق است.

6- نگهداری: در سطح یک، تجهیزات و سیستم‌های دیتاسنتر باید قابلیت نگهداری و مدیریت آسان داشته باشند. این شامل دسترسی و مسیریابی به تجهیزات، برنامه‌ریزی و نظارت بر عملکرد سیستم‌ها، برقراری نظارت بر دما و رطوبت، و مدیریت کابل بندی و کانال های ارتباطی است.

 

سطح یک، یک سطح ابتدایی است که به دیتاسنترهای کوچک و تک‌سرویس متناسب است. این سطح امکانات ابتدایی امنیت فیزیکی، امکانات مناسب برق و خنک کننده، و نیازهای پایه برای عملکرد و ایمنی دیتا سنتر را فراهم می کند.

 

 

سطح دو (TIA-942 Tier 2)

سطح دو در استاندارد TIA-942 به یکی از سطوح توصیه شده برای طراحی و اجرای دیتاسنترها اشاره دارد. سطح دو از سطح یک پیش‌رفتهتر است و برای دیتاسنترهایی استفاده میشود که نیازمندیهای بیش‌تری در زمینه قابلیت دسترسی و ایمنی دارند. در زیر، توضیحاتی درباره سطح دو آمده است:

1- قدرت: مانند سطح یک، سطح دو نیز باید یک منبع تغذیه برق اصلی داشته باشد و در صورت قطعی برق اصلی، باید یک منبع تغذیه پشتیبان (UPS) موجود باشد. با این اختلاف که در سطح دو، نیاز به توان بیش‌تری در UPS و قابلیت راهاندازی ژنراتور برق پشتیبان در صورت قطعی طولانیتر برق اصلی وجود دارد.

2- سیستمهای خنککننده: در سطح دو، سیستمهای تهویه مطبوع و خنککننده باید بهبود یافته و قابلیت رفع بار حرارتی بیش‌تری را داشته باشند. این شامل استفاده از سیستمهای خنککننده با ظرفیت بالاتر، روشهای توزیع هوا و کنترل دقیق دما است.

2- ایمنی: سطح دو نیز باید از نظر ایمنی فیزیکی پیشرفتهتر باشد. این شامل استفاده از تجهیزات و تسهیلات بهبودیافته برای کنترل دسترسی، نظارت تصویری پیش‌رفته، سیستمهای اعلان حریق و اطفاء حریق قدرت‌مندتر و سایر تدابیر ایمنی مورد نیاز است.

3- کابلکشی: سیستم کابلکشی در سطح دو نیز باید بهبود یابد. به این منظور، از استفاده از کابلهای با کیفیت بالا و قدرت انتقال داده بیش‌تر، استفاده از روشهای بهینهتر برای مسیریابی و برچسبگذاری کابلها و مدیریت به‌تر برای جلوگیری از اشکال در ارتباطات استفاده میشود.

4- آتش‌نشانی: سطح دو باید از سیستمهای اعلان حریق و اطفاء حریق قدرت‌مندتری برخوردار باشد. این شامل نصب سنسورهای دود پیش‌رفته، سیستمهای اعلان حریق هوشمند، سیستمهای اطفاء حریق اتوماتیک و دستی با قدرت‌مندی بیش‌تر است.

5- نگه‌داری: سطح دو نیز باید از نظر نگه‌داری و مدیریت دیتا سنتر بهبود یافته باشد. این شامل امکانات به‌تری برای دسترسی و مدیریت تجهیزات، مانیتورینگ و کنترل مداوم عملکرد سیستمها و تجهیزات، نظارت دقیق تر بر دما و رطوبت، سیستمهای مدیریت خطا و جبران خرابی و بهبود سیستمهای کابلکشی و ارتباطات است.

 

سطح دو از سطح یک پیش‌رفتهتر است و برای دیتاسنترهایی که نیازمندیهای بیش‌تری در زمینه قابلیت دسترسی و ایمنی دارند، مناسب است. این سطح قابلیت ارائه خدمات با بیش‌ترین زمان فعالیت (Uptime)  را در مقابل قطعیها و اختلالات کوتاه مدت فراهم میکند.

 

 

سطح سه (TIA-942 Tier 3)

سطح سه در استاندارد TIA-942 به یکی از سطوح توصیه شده برای طراحی و اجرای دیتاسنترها اشاره دارد. سطح سه به نوعی بالاترین قابلیت دسترسی و ایمنی را در دیتاسنتر فراهم میکند و برای دیتاسنترهای حساس و اهمیت زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. در زیر، توضیحاتی درباره سطح سه آمده است:

1- قدرت: در سطح سه، دیتاسنتر باید دارای منبع تغذیه برق اصلی و منبع تغذیه پشتیبان (UPS) با توان بالا باشد. علاوه بر این، باید یک سیستم ژنراتور برق پشتیبان نیز وجود داشته باشد که در صورت قطعی طولانیتر برق اصلی، بتواند تغذیه برق مورد نیاز را تأمین کند.

2- سیستمهای خنککننده: سطح سه باید دارای سیستمهای تهویه مطبوع و خنککننده با قابلیت رفع بار حرارتی بالا و بدون قطعی باشد. این شامل سیستمهای خنککننده با ظرفیت بالا، سیستمهای مدیریت دما و رطوبت دقیق و سیستمهای جداسازی حرارتی بهینه است.

3- ایمنی: سطح سه باید دارای ایمنی فیزیکی بسیار بالا باشد. این شامل دیوارهها، درها و سقفهای مقاوم بازسازی شده، سیستمهای کنترل دسترسی با تکنولوژی پیش‌رفته، سیستمهای نظارت تصویری پیش‌رفته، سیستمهای اعلان حریق و اطفاء حریق با قابلیت هشداردهی محلی و راه‌اندازی اتوماتیک و سایر تدابیر ایمنی پیش‌رفته است

4- کابلکشی: سیستم کابلکشی در سطح سه باید بسیار پیچیده و قابلیت مدیریت بالایی داشته باشد. از کابلهای با عملکرد بالا و توانایی انتقال داده بیش‌تر، سیستمهای مسیریابی کابل و برچسبگذاری دقیق، و مدیریت هوشمند کابلها برای جلوگیری از هرگونه اشکال در ارتباطات استفاده میشود.

5- آتش‌نشانی: سطح سه باید دارای سیستمهای اعلان حریق و اطفاء حریق پیش‌رفته و قابلیت هشداردهی محلی و اتوماتیک باشد. این شامل نصب سنسورهای دود و حرارت پیش‌رفته، سیستمهای اعلان حریق هوشمند، سیستمهای اطفاء حریق اتوماتیک با آب، گاز، یا روغن خنک کننده و سیستمهای مدیریت خطر حریق است.

6- نگه‌داری: سطح سه باید دارای سیستمهای نگه‌داری و مدیریت پیش‌رفته باشد. این شامل دسترسی آسان و مدیریت به‌تر تجهیزات و سرورها، نظارت و کنترل مداوم عملکرد سیستمها و تجهیزات، مانیتورینگ و کنترل دقیق‌تر دما و رطوبت، سیستمهای مدیریت خطا و جبران خرابی، نظارت بر مصرف انرژی و بهبود سیستمهای کابلکشی و ارتباطات است.

 

سطح سه بالاترین قابلیت دسترسی و ایمنی را در دیتا سنترها فراهم میکند و برای دیتا سنترهایی با اهمیت زیاد و مدیریت حساس مناسب است. این سطح قابلیت ارائه خدمات با بالاترین زمان فعالیت (Uptime)  و ایمنی در برابر قطعیها و اختلالات در دسترسی داده را فراهم میکند.

 

نکاتی  که در این استاندارد مطرح است شامل:

  • محل اتاق در ساختمان
  • وجود برق اضطراری
  • كابل كشی استاندارد
  • سيستم خنك كننده و تهویه هوا
  • سيستم اعلام و اطفاء حريق استاندارد
  • كف كاذب استاندارد
  • سقف كاذب مناسب

 

استاندارد TIA -942 شامل  مجموعه ای از الزامات و نکات مهم در مورد طراحی و نصب مراكزداده می‌باشد. تمامی نکته‌های مهم و اصولی که در یک مرکز داده مورد نیاز است و حتماً باید رعایت شود را در نظر می گیرد.

 

 

زیر ساخت مرکز داده

 

بخش زیرساخت مرکز داده شامل قسمت های زیر میباشد :

  • سازه، معماری، ابنیه و فضاسازی
  • سیستم توزیع برق
  • سیستم برق بدون وقفه
  • سیستم ارتینگ
  • سیستم خنک کننده
  • سیستم پسیو شبکه
  • سیستم اعلان و اطفاء حریق
  • سیستم مانیتورینگ
  • سیستم کنترل تردد و دوربینها
  • سیستم حفاظت الکترومغناطیس
  • مرکز عملیات شبکه
  • سازه،معماری، ابنیه و فضاسازی

 

فضاهای مورد نیاز مرکزداده شامل  موارد زیر است:

  • Server Room
  • NOC Room
  • Electrical Room
  • Test Room
  • UPS Room
  • Tape Room
  • Fire Room
  • File Keeping Room
  • فضاها و راهرو های ورودی

 

ابنیه شامل طراحی و اجرای موارد زیر میباشد :

  • سیستم روشنایی
  • درب ایمنی
  • فضا سازی
  • کف کاذب
  • سقف کاذب

حقوق مؤلفین و ناشرین

تیم فنّی-آموزشی توت، ضمن تابعیت از قوانین جاری کشور ایران در زمینه‌ی حقوق مؤلفین و ناشرین، به حق معنوی صاحبین آثار نیز احترام می‌گذارد؛ لذا چنان‌چه نسبت به محتوای موجود در سایت (کتاب‌ها و مقاله‌ها)، صاحب حق نشر هستید و درخواست حذف آن را دارید، خواهشمند است مراتب را از طریق ایمیل پشتیبانی به ما اطلاع دهید.

تعداد دانلود: 0
لطفا برای دانلود رایگان کتاب, در سایت لاگین کنید!
ورود
حمایت از توت

بخش نظرات

لطفا برای ثبت نظر خود، در سایت لاگین کنید!
ورود
هنوز نظری ثبت نشده!
اولین نفر باشید که نظر خود را ثبت می‌کنید.